www.jerke.be

maandag 18 januari 2010

7de in Lengries en (kleine) valpartij in Kirchberg

De rustdag van zaterdag heeft me goed gedaan. Tijdens de FIS-slalom van Lengries behaalde ik na Innerkrems opnieuw een beste resultaat qua FIS-punten!

Door het warme weer en een beetje regen was de piste gisteren niet zeer hard, waardoor er zich snel flinke kuilen vormden. Met startnummer 29 was het dan ook niet meer mogelijk om de tijden van de eerste nummers te halen, maar was de taktiek het behalen van een top 30 plaats in de eerste run. Dit doel haalde ik met de 19de plaats meer dan behoorlijk. In de 2de run was de taktiek dan omgedraaid, gas geven en zoveel mogelijk tijd goed maken op de leiders van de race. Ook dit lukte zeer goed en uiteindelijk werd ik 7de op slechts 0.77sec van de winnaar Tim Kelley.

Vandaag was het dan tijd voor de volgende stap, mijn eerste Europacup van het seizoen in Kirchberg. Met startnummer 98 en een ijzige, maar compleet stuk geskiede piste werd me niks eenvoudigs voorgeschoteld. In het bovenste stijle gedeelte leverde ik net zoals de overige atleten rond mijn nummer een hevige strijd om de ski's te laten lopen en toch overeind te blijven. Dit lukte van poort tot poort steeds beter en op het moment waarop ik het vlakke gedeelte op zou skiën klapte een kiepstang vol op mijn ski's waardoor ik het evenwicht verloor en de sneeuw indook... jammer.

Deze week zal verder volledig in het teken staan van de voorbereiding op de wereldbeker van kitzbuhl aanstaande zondag! Ik kijk er al naar uit om revanche te nemen voor de uitval van vandaag...
groeten vanuit Ramsau

1 opmerking:

  1. Hey Jerke,

    Vanuit Nederland wens ik je veel succes toe in Kitzbühel

    groet,

    Frank

    BeantwoordenVerwijderen