www.jerke.be

dinsdag 26 januari 2010

54ste plaats in Schladming


Graag wil ik dit artikeltje beginnen met het mooie nieuws van vandaag voor de Belgische skiwereld. Deze ochtend werden de namen van de definitief geselecteerde atleten voor de Olympische Winterspelen van Vancouver door het BOIC bekend gemaakt. Samen met Karen was ik al zeker van de selectie, maar de recente sterke resultaten van Bart Mollin leverde hem ook een ticket op! Het is van '94 geleden dat er een Belg deelnam aan de Spelen en deze editie gaan er ineens drie mee!

Wat afgelopen weekend gebeurde ligt ondertussen weeral achter mij - het is nu aan de federatie om hierin een standpunt in te nemen - en naar voor kijken is de boodschap. Vandaag kon ik mijn Olympisch voorbereidingsprogramma verderzetten met mijn deelname aan de Wereldbeker van Schladming. Onder luid gejuich van de 48.000!!! supporters had Manfred Pranger de leiding in de eerste run genomen. Ik mocht met nummer 81 van start, normaal gezien een flink nadeel. Door het uitstekende werk van de organisatie, lees het volledig verijsen van de piste, was de piste nog in een zeer behoorlijke staat. In het bovenste gedeelte skiede ik op mijn niveau en haalde een mooie tussentijd. Ook in het 2de, stijle, gedeelte kon ik het ritme goed houden en sloot ik met mijn tussentijd mooi aan. Maar in het onderste gedeelte ontbrak het me aan precisie, 3-4 keer verloor ik de ideale lijn en moest ik mijn ski's dwars gooien om in de wedstrijd te blijven. In totaal bleef ik 6.26sec achter Pranger, een kleine 3 seconden teveel om in de 2de run te geraken.

Totaal ontgoocheld ben ik niet, in het bovenste gedeelte liet ik zien dat ik kan slalommen. Nu komt het erop aan in de komende dagen te focussen op die precisie en ideale lijn, zodat ik nog sterker voor de dag kan komen aanstaande zondag in de Wereldbeker van Kranjska Gora.

Jerke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten