www.jerke.be

zondag 14 februari 2010

dag 2

Eindelijk heb ik wat tijd gevonden om een eerste Olympisch berichtje op mijn site te plaatsen!

Na een lange en door vele vertragingen geplaagde reis kwamen we donderdagnacht aan in het Olympisch dorp van Whistler. Door de vermoeidheid had niemand desondanks het grote uurverschil problemen om te slapen. Veel tijd om de nieuwe omgeving te verkennen kregen we echter niet. Vrijdag stond de openingsceremonie op het programma en hiervoor dienden we reeds om 13u lokale tijd klaar te staan. De kennismaking met de overige Belgische OlympiĂ«rs en het weerzien met verschillende bekende gezichten uit de skiwereld maakten dat de reis naar Vancouver en het lange wachten snel voorbij gingen.

Rond 19u was het dan de beurt aan de Belgische delegatie om de intrede in het tot de nok gevulde stadion te doen. Absoluut een mega-ervaring! Je komt vanuit de catacomben plots op het toneel, alle spots aan en een dikke 50.000 toeschouwers juichen je toe! Halverwege onze ronde stond ook IOC-voorzitter dr. Jacques Rogge recht om naar ons te zwaaien, waarop wij allemaal heftig terugzwaaiden. Ik geloof dat dit moment door de pers op foto vastgelegd is en dat deze ergens op het net te vinden moet zijn. Nadien genoten we van een prachtige show met veel muziek en lichtspel. Uiteindelijk kwam de Olympische toorts aan in het stadion en werd de Olympische vlam onder een mega applaus aangestoken. Van de terugrit naar Whistler weet ik niets meer, want eens op de bus, vielen mijn oogjes moe, maar voldaan dicht.

Zaterdag profiteerden we van een lichte opklaring van het weer om een eerste verkenning op de ski's te doen van de trainingsfaciliteiten. Desondanks het warme weer en de regen van de voorbije periode lagen de pistes er nog verrassend goed bij, maar het wordt dringend tijd dat koning winter weer wakker wordt en het kwik een beetje naar beneden brengt, want sneeuw en regen zijn niet echt elkaars beste vrienden... 
's Avonds volgden we vanuit ons appartement in Whistler de mooie prestatie van shorttracker Pieter Gysel.

Vandaag stond onze eerste slalomtraining gepland, maar de regen stuurde dit programma nogmaals in de war. De skitraining werd vervangen door een stabiliteitstraining in de fitness en na de middag fietsen we de nog steeds aanwezig zijnde vermoeidheid verder uit de benen. Vanaf morgen wordt beter weer verwacht, zodat naast onze skitraining ook de naar morgen verschoven Olympische afdaling waarschijnlijk ook zal kunnen doorgaan. Dit wordt absoluut een spannende competitie!

Vele groeten uit Whistler! Jerke1 opmerking:

  1. Dag Jerke,

    We volgen je vanuit Gent en, overtuigd van je inzet en de wetenschap dat je het beste eruit zal halen,duimen we voor een succesvolle afdaling en een eervolle plaats!
    Vele groetjes en dit ook aan het team van supporters die je daar zal ondersteunen !
    Karin Van Durme

    BeantwoordenVerwijderen