www.jerke.be

woensdag 3 maart 2010

34ste plaats op Olympische slalom

Het is voorbij. Moeilijk te geloven dat er echt 3 weken voorbij zijn. Zoveel gezien, zoveel beleefd, zo hard geleefd voor een doel dat ik in een flits voorbij zag vliegen. Bijna onderuit in mijn eerste reeks, net op tijd kunnen corrigeren, maar met groot tijdverlies als gevolg. Knop kunnen omdraaien tussen de twee reeksen en terug volledig gemotiveerd datgene laten zien waar ik voor kwam. Een 29ste plaats in de 2de reeks, op 3 seconden van de winnaar Razzoli. Nooit eerder zat ik op deze tijdsachterstand van de wereldtop. Maar een slalom telt 2 runs en in totaal werd ik 34ste. Tien plaatsen boven de doelstelling. 

Ondertussen ben ik terug thuis, vermoeid, maar toch ook voldaan. Gegeven wat ik kon, trots om samen met mijn collega's Belgi├ź op dit evenement te hebben vertegenwoordigd. Ik hoop dat onze prestaties aanzetten om iedereen in het onmogelijke te laten geloven. Als niet-wintersportland aansluiting vinden met de wereldtop en eens deze gevonden nog beter doen.    
Nu is het even genieten van thuis te zijn, terug wennen aan het Europese ritme, geen "How are you?" meer van iedere onbekende die je tegenkomt. Mijn skiseizoen loopt nog tot 18 april. Doelstelling is het verder verbeteren van mijn FIS-ranking, zodat ik naast mijn mooie olympische 2de run ook op de wereldranking mijn beste niveau ooit behaal!
ik bedank iedereen die geholpen heeft om deze Olympische droom waar te maken, iedereen die me berichtjes stuurde tijdens de Spelen en iedereen die supporterde tijdens mijn afdalingen!
tot binnenkort, Jerke   

2 opmerkingen:

 1. Hey Jerke,

  In november vorig jaar heb ik met je gesproken om eventueel een RTL-trainingsweek in april te organiseren. Als je niet meer kan herinneren wie ik was/ben; ik had bij het examen een bijzonder fout en retro knalgeel wedstrijdpak aan. Je gaf aan misschien zo'n week te willen organiseren voor een groep skileraren/geïnteresseerden.

  Ben benieuwd of jij tijd/zin/energie hebt om in april een trainingsweek te organiseren.

  Groet,

  Frank

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Frank,
  stuur me eens een email naar jerkevdb@yahoo.com met jouw gegevens, zodat we kunnen kijken wat mogelijk is.
  mvg,
  jerke

  BeantwoordenVerwijderen